تیم ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان جام قهرمانی مسابقات کافا را به کابل بردند + فیلم تکذیب ادعای استخدام ۶۰۰ معلم از میان اتباع تاکنون ۱۰ هزار زائر افغانستانی اربعین از مرز دوغارون وارد ایران شده‌اند وزارت کشور ادعای بازداشت زائران افغانستانی اربعین در خوزستان را رد کرد در دو روز گذشته ۵۳۰ زائر افغانستانی اربعین از مرز دوغارون به ایران وارد شدند (۱ شهریور ۱۴۰۳) تیم ملی فوتسال افغانستان در مراسمی با حضور خداداد عزیزی برای حضور در جام جهانی بدرقه شد خداداد عزیزی: امیدوارم تیم ملی فوتسال افغانستان بعد از جام جهانی فراموش نشود تاکید وزیر پیشنهادی کشور برساماندهی اتباع و انسداد مرز‌ها + فیلم حرکت اولین کاروان زائران افغانستانی اربعین از کابل + فیلم هَتاک حرّاف گُستاخ | از عبدالحمید خراسانی چه می‌دانیم؟ آمادگی مرز دوغارون برای پذیرای از زائران افغانستانی + فیلم ثبت‌نام ۲۸ هزار مهاجر افغانستانی برای دریافت روادید برای سفر به عراق از کنسرسیوم ریلی افغانستان چه می‌دانیم؟ احمد مدقق: دستاورد‌های زبانی، مهم‌ترین آورده نویسندگان افغانستانی است تحصیل بیش از ۳۲ هزار دانشجوی افغانستانی در دانشگاه‌های ایران فرماندار تایباد: تاکنون از سمت افغانستان ورودی زائر اربعین نداشته‌ایم فرماندار تایباد: ۶ دستگاه خودروی آتش نشانی به گمرک هرات اعزام شد | آتش مهار شده است اینفوگرافی | نگاهی به آخرین وضعیت کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان سومین سالگرد سقوط کابل | کاخ رؤیا‌هایی که فروریخت نگاه عباس عراقچی به افغانستان و طالبان چگونه است؟
سرخط خبرها

اشرف غنی: طالبان در تقابل با شهروندان افغانستان و جهان قرار دارند

  • کد خبر: ۱۷۱۵۴۹
  • ۰۶ تير ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۲
اشرف غنی: طالبان در تقابل با شهروندان افغانستان و جهان قرار دارند
محمد اشرف غنی، رئیس‌ جمهوری پیشین افغانستان، در پیامی صوتی به مناسب «عید قربان» گفت که باید در مورد نوع نظام و قانون اساسی افغانستان گفت‌وگو شود و چارچوب این گفت‌وگوها نیز مشخص نیز باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از ایندیپندنت، اشرف غنی تاکید کرد که مردم باید در مورد نوع و ماهیت نظام و قانون اساسی تصمیم بگیرند و این تنها راه رسیدن به مشروعیت است. 

او گفت، اینک زمان آن فرار رسیده است که اصول بازی در افغانستان مشخص شود و به این نتیجه برسیم که چه می‌خواهیم. 

با سرنگونی نظام جمهوریت که از حمایت غرب برخوردار بود، طالبان قوانین آن دوران را ملغی اعلام کردند. 

اشرف غنی گفت که شکست‌های سیاسی پی‌درپی، افغانستان را از روند توسعه دور کرده است. 

او گفت که هرچند طالبان عامل اصلی خشونت در ۲۰ سال گذشته بودند، تا حدودی ثبات در قدرت را به ارمغان آورده‌اند، اما نتوانستند خشونت را متوقف کنند.  

او افزود که طالبان صلح دائمی و عادلانه را نپذیرفتند و به همین دلیل، در تقابل با شهروندان افغانستان و جهان قرار دارند و این رویکرد باعث از دست رفتن فرصت‌ها در کشور می‌شود. 

رئیس ‌جمهوری پیشین افغانستان گفت که طالبان فقط قدرت را به ‌دست گرفتند، اما به مشروعیت نرسیدند.  

او تاکید کرد که استفاده از خشونت برای دستیابی به اهداف سیاسی باید پایان یابد، و گفت که طالبان نخست باید با خود، دوم با دین اسلام که مخالف خشونت است، و سوم با مردم افغانستان صلح کنند. 

اشرف غنی گفت برای بدل شدن افغانستان به قلب آسیا تلاش کرده، اما با سرنگونی حکومتش، به این رویا نرسیده است: «شما اینک حق دارید که از طالبان بپرسید که آن‌ها چگونه می‌خواهند که این کار را بکنند.» 

او طالبان را متهم کرد که منابع طبیعی افغانستان را به حراج گذاشته‌اند و به همین دلیل، مسئولیتی تاریخی بر دوش آنان قرار گرفته است.  

او در ادامه گفت: «طالبان نه مشروعیت، و نه حق فروش معادن افغانستان را از طریق معاملات سری به کسی دارند، و نه کشورها و شرکت‌های خارجی حق دارند منابع کشور را در خلاء مشروعیت تاراج کنند.» 

اشرف غنی با اشاره به افرادی که آنان را «جنگ‌سالار» نامید، گفت که حاضر نیست که حتی یک قدم مشترک در عرصه سیاسی با آن‌ها بردارد، اما مردم باید در مورد سرنوشت سیاسی و حق زندگیشان تصمیم‌ بگیرند. 

او گفت: «مردم حق دارند از جنگ‌سالاران بپرسند که چرا فرصت‌های طلایی را هدر دادند و جیب‌ها و بانک‌های خود را پر کردند.» 

اشرف غنی ۱۵ اوت ۲۰۲۱ از افغانستان گریخت و این اقدام او باعث شد که در خلاء سیاسی موجود و سردرگمی نیروهای نظامی، طالبان پایتخت را تصرف کنند. غنی اینک در امارت متحده عربی به سر می‌برد، اما در مناسبت‌های مختلف بیانیه صادر می‌کند. 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->